Kako je nedopustivo za blagdane napraviti neku normalnu i razumnu količinu hrane, vjerojatno nisam jedini koji u postblagdanske dane ima jelovnik skrojen od ostataka… A kako je Uskrs poseban po količini kuhanih jaja i šunke koje pripremimo, a znamo da ih nećemo pojesti, stiže jedna zgodna salata ili namaz – ovisi hoćete li smjesu miksati ili sjeckati, kako vam drago…

uskrsna leftover salata


Uskrsna leftover salata
Priprema
10 mins
Spremno za
30 mins
 

Ono kad vam ostane puno toga od Uskrsa

Slijed: Salata
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 4 porcije
Autor: daliborce
Sastojci
  • 4 tvrdo kuhana jaja
  • 2 mlada luka
  • sol i papar
  • 100 gr šunke
  • 100 gr sira
  • 3 žlice majoneze
  • 1 žlica senfa
Postupak
  1. Jaja zgnječiti vilicom ili drobilicom za krumpir. Dodati sitno sjeckani mladi luk, sir i šunku pa umiješati i sve ostale sastojke. Posoliti i popapriti prema ukusu. 

  2. Staviti salatu u frižider na 20-30 minuta da se ohladi.