Obično za Božić radim ovakve sitne keksiće, ali pošto su iz Kine stigli kalupići taman za ovo Uskrsno razdoblje, šteta bi bilo ne iskoristiti ih.

Naravno, ako nemate izrezivače, može poslužiti i čaša 😉

keksici od vanilije i oraha


Uskrsni keksići s vanilijom i orasima
Priprema
15 mins
Kuhanje
8 mins
Spremno za
2 hrs
 

Ne moraju biti Uskrsni, mogu biti i Božićni... A možete ih pripremiti realno bilo koji dan, ako vam se jedu 🙂

Slijed: Desert
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 50 keksića
Autor: daliborce
Sastojci
  • 200 gr maslaca sobne temperature
  • 120 gr šećera u prahu
  • 1 žlica arome vanilije
  • 1 limun
  • 70 gr oraha
  • 380 gr brašna
  • džem, pekmez, šećer u prahu
Postupak
  1. Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom u prahu pa dodajte vaniliju, limunovu koricu i limunov sok. Dobro pomiješajte.

  2. Dodajte orahe i brašno pa zamijesite tijesto. Ako vam slučajno bude premekano, stavite ga nakratko u frižider da se malo stisne.

  3. Razvaljajte tijesto na 4-5 milimetara debljine pa željenim izrezivačima ili čašom vadite keksiće i stavljajte na pek papirom obložen pleh. Pecite ih na 180 stupnjeva 7-8 minuta.

  4. Djelovat će vam mekano, ali kako se hlade bit će sve čvršći, tako da ne pretjerujte s pečenjem.

  5. Kad se ohlade, po želji ih možete spajati nekim džemom ili pekmezom i posuti šećerom u prahu.