Iako nam zima baš i nije nešto ove godine, za neke zimske radosti uvijek ima vremena… Možda nam vani ne sniježi, a topla dekica na kauču služi samo kao ukras, svejedno se možemo podsjetiti u kojem smo godišnjem dobu – jednom vrućom čokoladom…


Vruća čokolada s vanilijom i cimetom
Priprema
2 mins
Kuhanje
10 mins
Spremno za
15 mins
 

Naziv sve govori... kao stvoreno za zimske večeri...

Slijed: Pića
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 1 porcija
Autor: daliborce
Sastojci
  • 2,5 dcl mlijeka
  • 1 štapić cimeta
  • 1 žličica vanilije
  • 2 žličice kakaa
  • 50 gr tamne čokolade
  • 1 prstohvat soli
  • malo šećera po želji
Postupak
  1. Mlijeko, vaniliju i cimet stavite na srednju vatru. Kad se pojave mjehurići i mlijeko je blizu vrenja smanjite vatru i pustite da tako krčka par minuta kako bi cimet otpustio što više okusa.
  2. Nakon cca 5 minuta izvadite cimet pa dodajte kakao i pomiješajte da se otopi. Zatim dodajte sjeckanu čokoladu i prstohvat soli te malo šećera (ako baš morate). Miješajte dok se čokolada ne otopi.
  3. Poslužite s malo šlaga i strugotinama čokolade.