libum
Libum – obredni kruh starih Rimljana
Priprema
10 mins
Kuhanje
40 mins
Spremno za
1 hr
 

Za pripremu ovog starog rimskog kruha trebate samo nekoliko osnovnih sastojaka...

Slijed: Kruh i peciva
Kuhinja: Mediteranska, Talijanska
Porcija: 4 pogačice
Autor: daliborce
Sastojci
  • 200 gr svježeg sira
  • 200 gr fete
  • 200 gr glatkog brašna
  • 1 jaje
  • lovorovi listovi
  • maslinovo ulje
Postupak
  1. Dobro “ugnječite” sir i fetu pa dodajte jedno jaje i nastavite s "gnječenjem"

  2. Dodajte brašno te pomiješajte kako biste dobili tijesto - bit će malo mekano i ljepljivo, ali tako treba biti, nemojte dodavati još brašna, jer će pogačice biti pretvrde

  3. Na lim za pečenje složite listove lovora. Od tijesta formirajte male pogačice (cca 8-10 cm u promjeru) i položite ih na lovor. Poškropite s malo maslinovog ulja pa pecite na 200 stupnjeva 40-45 minuta

Bilješke

Iako nisu neophodni, lovorovi listovi daju poseban miris ovom kruhu...