Rolana pita sa sirom
Rolana pita sa sirom
Priprema
20 mins
Kuhanje
40 mins
Spremno za
1 hr
 

Napravljena s kupovnim korama, a okusa kao da su domaće :)

Slijed: Snack
Kuhinja: Domaća
Autor: daliborce
Sastojci
  • 1 paket kora za savijaču
  • malo maslaca
Preljev:
  • 1 dcl jogurta
  • 1 dcl gazirane vode
  • 1/2 dcl ulja
  • 60 gr glatkog brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 2 jaja
Nadjev:
  • 500 gr svježeg sira
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
Postupak
  1. Maslacem namažite okrugli lim za pečenje, a pećnicu zagrijte na 210 stupnjeva.
Nadjev:
  1. Svježi sir, vrhnje i jedno jaje dobro pomiješajte i posolite.

Preljev:
  1. U drugoj zdjeli pomiješajte jogurt, gaziranu vodu, brašno, prašak za pecivo, ulje, preostala dva jaja i sol.
Slaganje:
  1. Na stol rasprostrite jednu koru pa ju premažite s četiri žlice preljeva. Preklopite drugom korom i lagano pritisnite da se spoje. Zatim na trećinu površine kore nježno (da kore ne puknu) razmažite nadjev. Počevši od strane gdje je nadjev, što tanje sve zarolajte u rolicu.
  2. Dobivenu rolicu formirajte u oblik puža. Morate biti nježni jer su kore tanke i malo im treba da puknu, ali opet pokušajte ostaviti što manje zraka. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore (najčešće ih je 12 u paketu pa ćete vjerojatno imate 6 rolica). Svaku rolicu nastavite oblikovati u puža od onog mjesta gdje ste završili s prethodnom.
  3. Na kraju sve premažite s preostalim nadjevom (nemojte pretjerati, dovoljan je samo tanki sloj na vrhu. Pecite na 210 stupnjeva oko 40-ak minuta.
  4. Gotovu pitu premažite s malo maslaca.
Bilješke

Mjere su za okrugli lim od cca 30 cm