Vara
Vara
Priprema
15 mins
Kuhanje
1 hr
Spremno za
1 hr 30 mins
 

Tradicionalno varivo od grahorica i sjemenki...

Slijed: Glavna jela
Kuhinja: Domaća
Autor: daliborce
Sastojci
  • mješavina žitarica, sjemenki, grahorica
  • voda
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • koncentrat rajčice
Postupak
  1. Za ovo jelo nema posebnog recepta. važno je da imate od svega pomalo - graha, graška, boba, kukuruza, leće, slanutka, pšenice, zobi, raži... Sve to prelijte hladnom vodom i pustite da se namače nekoliko sati (preko noći).

  2. Ujutro izlijte vodu, pročistite od eventualnog "smeća" koje je bilo unutra te malo isperite. Stavite u lonac, prelijte hladnom vodom i kuhajte dok sve ne omekša. Pred kraj kuhanja prelijte maslinovim uljem i začinite po želji.

  3. Servirajte s malo koncentrata rajčice (kojeg si svatko može pomiješati u tanjuru)