kruh s mlacenicom mozzarellom i parmezanom
Kruh s mlaćenicom, mozzarellom i parmezanom
Priprema
10 mins
Kuhanje
50 mins
Spremno za
1 hr
 

Jedan brzi kruh za vikend doručak

Slijed: Kruh i peciva
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 1 štruca
Autor: daliborce
Sastojci
  • 2,4 dcl mlaćenice
  • 1 jaje
  • 55 gr otopljenog maslaca + za kalup
  • 300 gr glatkog brašna
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 100 gr ribane mozzarelle
  • 25 gr ribanog parmezana
Postupak
  1. Kalup za kruh premažite maslacem pa ga obložite pek papirom. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.
  2. Malo izmutite jaje pa ga pomiješajte s mlaćenicom i otopljenim maslacem. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojka - brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i sol. Zatim spojite te dvije smjese, miješajući špatulom ili kuhačom. Nemojte premiješati, bitno je samo da se sastojci dobro rasporede.
  3. Na kraju u smjesu umiješajte još i sireve pa sve prebacite u pripremljeni kalup. Iako vam se čini da je smjese malo, ona će se prilično podići tijekom pečenja.
  4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva 50-ak minuta. Napravite uobičajeni test čačkalicom da vidite je li kruh pečen.