jednostavna torta s jagodama i vrhnjem
Jednostavna torta s jagodama
Priprema
15 mins
Kuhanje
40 mins
Spremno za
1 hr
 

Fino i jednostavno za pripremu. Dosta jagoda i vrhnje daju joj sočnost koja može potrajati i par dana (ako ju uspijete sačuvati naravno)

Slijed: Desert
Kuhinja: Ostalo
Tagovi: jagode, torta
Porcija: 16 šnita
Autor: daliborce
Sastojci
  • 115 gr omekšalog maslaca
  • 230 gr šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica arome vanilije
  • 80 gr kiselog vrhnja
  • 180 gr glatkog brašna
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 400 gr jagoda
Postupak
  1. Miksajte mekani maslac s 200 gr šećera dok ne dobijete kremastu masu.
  2. Dodajte jaja, vaniliju i kiselo vrhnje pa sve sjednite.
  3. U smjesu zatim prosijte brašno, prašak za pecivo i sol pa sve još izmiksajte da nemate grudica.
  4. Većinu jagoda grubo nasjeckajte na četvrtine (ostavite nekoliko za vri lagano umiješajte u smjesu.
  5. Kalup za tortu (oko 24 cm) lagano premažite maslacem i pobrašnite pa u njega prebacite smjesu.

  6. Na vrhu rasporedite one sačuvane jagode koje samo prerežite na pola pa posipajte s ostatkom (30 gšećera.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva 40 minuta (probajte čačkalicom da vidite je li pečena do kraja).
  8. Nožićem prođite uz rub kalupa, ostavite da se ohladi pa izvadite i servirajte.