pulled pork
Vučena svinjetina (pulled pork)
Priprema
30 mins
Kuhanje
6 hrs
Spremno za
7 hrs
 

Američki klasik u mojoj verziji...

Slijed: Glavna jela
Kuhinja: Američka
Autor: daliborce
Sastojci
  • Otprilike 1 kg svinjetine lopatica, vratina
Suha marinada:
  • 1 žličica sjemenki gorušice
  • 1 žličica sjemenki korijandera
  • 1 žličica sjemenki komorača
  • 3 žličice crvene paprike idealno ako imate dimljenu
  • 1 žličica soli idealno ako imate dimljenu
  • malo papra
  • 2-3 žlice smeđeg šećera
Vlažna marinada (umak):
  • 5 dcl jabukovače
  • 5 dcl mesnog temeljca
  • 2 luka
  • 1 mrkva
  • 1 stabljika lisnatog celera
Postupak
  1. Pomiješajte sve sastojke za suhu marinadu i usitnite u mužaru. Dobro utrljajte po cijeloj površini mesa.
  2. Na dno posude za pečenje krupno narežite povrće. Na njega položite začinjeno meso. Oko mesa ulijte jabukovaču i mesni temeljac. Pokrijte aluminijskom folijom i poklopite (ako nemate poklopac koristite dvostruki sloj folije i dobro zatvorite posudu da sva para ostane u posudi tijekom pečenja).
  3. Stavite u pećnicu na 140 stupnjeva i zaboravite na meso slijedećih 5-6 sati (minimalno).
  4. Kad je meso gotovo izvadite ga iz posude i rastrgajte vilicama. Umak stavite na vatru i reducirajte do željene gustoće. Začinite ga još po želji.
  5. Prije posluživanja na tavici ugrijte raskomadanu svinjetinu s umakom.