Nakon jučerašnje frittate, danas sam s istim sastojcima napravio ovaj zeleni omlet… Opet su u glavnim ulogama jaja, baby špinat i feta 😉


Zeleni omlet od špinata s fetom
Priprema
5 mins
Kuhanje
10 mins
Spremno za
15 mins
 

Jaja, špinat i feta u ukusnom doručku

Slijed: Doručak
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 1 porcija
Autor: daliborce
Sastojci
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 100 gr baby špinata
  • 0,3 dcl vrhnja za šlag
  • 100 gr fete
  • sol, papar
  • mladi luk
Postupak
  1. U blender ubacite špinat, jaja, vrhnje za šlag te posolite i popaprite. Pazite da ne pretjerate sa soli jer je feta slana. Izblendajte da dobijete jednoličnu smjesu.

  2. Na jako laganoj vatri, u tavici zagrijte malo maslinovog ulja. U nju dodajte smjesu jaja i špinata te minutu-dvije miješajte silikonskom špatulom. Na taj ćete način dobiti kremoznost omleta.

  3. Nakon tih minutu-dvije malo "poravnajte" omlet i ostavite da se lagano peče (pokrijte poklopcem da toplina završi i gornji dio omleta).

  4. Kad je omlet pečen, jednu polovicu posipajte mrvljenom fetom pa preklopite omlet. 

  5. Posipajte sve s malo sjeckanog mladog luka, još malo fete i poslužite uz grčki jogurt.