Kako odabrati prave dječje cipelice?

Dječje cipele idealan su izbor za bolju zaštitu stopala. Mekane i udobne, omogućuju maksimalnu slobodu kretanja. Pravi je izazov odabrati pravu cipelice, pogotovo ako tražimo cipelice za krštenje. U nastavku donosimo nekoliko savjeta na što treba obratiti pozornost prilikom pronalaska idealne cipelice za vaše dijete. Uloga obuće je presudna u fiziološkom razvoju djetetovog stopala, stoga je važno odabrati pravu cipelu. Kako odabrati prave cipelice?

Dječja stopala igraju vrlo važnu ulogu u razvoju djeteta, funkcija stopala nije samo jednostavna potpora djetetu kada se nalazi u stojećem položaju. Zato su prve godine života presudno vrijeme za prevenciju problema sa stopalima koje se mogu javiti kada dijete bude u odrasloj dobi. Neophodno je koristiti cipele koje poštuju fiziološki razvoj stopala.

Cipelice u svakoj životnoj dobi

U svakoj životnoj fazi, od rođenja pa preko puzanja sve do prvih dječjih koraka, važno je odabrati pravu cipelu koja zna poštovati fiziološki razvoj stopala s posebnim naglaskom na progresivno učenje pravilnog kretanja koraka.

Kako odabrati veličinu cipele?

Što se tiče veličine djetetove cipele ona mora biti primjerena i ne smije uzrokovati nabijanje stopala unutar cipelice. Uzimajući u obzir brzi rast djetetovog stopala tijekom godine broj cipelica može varirati čak i za nekoliko brojeva. Uvijek vrijedi pravilo naših starih koji su stavljali palčeve između djetetovog palca i na kraj cipele. Na taj način su provjeravali dali ima još mjesta, jer nožni palac nikada ne smije biti na silu nabijen na prstu cipele. Također je važno provjeravati veličinu svaka tri do četiri mjeseca jer se stopalo neprestano razvija.
Izbjegavajte korištenje rabljenih cipelica. Stručnjaci savjetuju da ne koristite rabljene cipelice koje su ranije koristila druga djeca. Rabljena obuća koju dijete koristi dva ili tri mjeseca poprima morfologiju stopala. Stoga je najbolje odabrati nove cipele, osim ako su izuzetno malo korištene.

Najbolja oprema za krštenje u baby centru Pčelica.