Recept za domaću pizzu

Vrijeme pripreme: 2 sata
Vrijeme kuhanja: 30 minuta
Priprema 2 pizze

Tijesto za pizzu je tijesto s kvascem koje zahtijeva aktivni suhi kvasac. Obavezno provjerite datum isteka na pakiranju kvasc. Sa kvascem koji je prestar vjerojatno cijela priča neće uspjeti.

Možete koristiti višenamjensko brašno umjesto krušnog brašna koje se traži u receptu, ali krušno brašno sadrži više glutena od višenamjenskog brašna i učinit će hrskaviju koricu za vašu pizzu.
Mjerenja čaša mogu se razlikovati ovisno o načinu na koji izradite brašno. Stoga preporuka je da pomoću kuhinjske vage za mjerenje težinskih količina brašna precizno izmjerite sve. Samo tako ćete dobiti dosljedno i precizno mjerenje koje je vrlo važno.

SASTOJCI

Tijesto za pizzu: Priprema tijesta za dvije pizze

• 1 1/2 šalice (350 ml) tople vode
• 1 pakiranje (2 1/4 žličice) aktivnog suhog kvasca
• 3 3/4 šalice (500 g) krušnog brašna
• 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
• 2 žličice soli
• 1 žličica šećera

Sastojci za pizzu

• Ekstra djevičansko maslinovo ulje
• Kukuruzno brašno
• Umak od rajčice
• Čvrsti mocarela sir, nariban
• Svježi meki sir mozzarella
• Parmezan, ribani
• Feta sir, izmrvljen
• Gljive, vrlo tanko narezane ako su sirove
• Paprika, stabljika i sjeme ukloniti, vrlo tanko narezati
• Kuhana kobasica
• Narezane crne masline
• Sjeckani svježi bosiljak
• Rikola,s malo maslinovog ulja, dodana kad pizza izlazi iz pećnice
• Feferoni, tanko narezani
• Luk, tanko narezan sirov ili karameliziran
• Šunka, tanko narezana