ŠTO JE TO CATERING?

Catering je ugostiteljska usluga koju vrše dobavljači hrane i pića kako bi zadovoljili želje i potrebe klijenata, i omogućili im prvoklasno uživanje u pripremljenim delicijama. Prije svega, vrlo je važan razlog korištenja cateringa. Ako su to proslave poput zaruka, rođendana, odlaska u mirovinu, promaknuća na poslu, a da pritom nemate vremena doma pripremiti jelovnik, ova je usluga, bez utroška vremena idealna za Vas. Ne morate se čak niti brinuti kako ćete dekorirati stolove, koje čaše ćete staviti, a ono vječno pitanje tko će oprati posuđe postaje prošlost. Ono u što je malo ljudi upućeno je to da se catering može podijeliti na tri dijela koja čine kompletnu sliku same dostave hrane, a to su: usluga, hrana i piće te organizacija. Usluga čini 25 %, hrana 15 %, a organizacija 60 % cateringa.

Dakle, vrlo je važan razlog naručivanja cateringa zbog lakšeg osmišljavanja jelovnika, kao i prehrambene navike gostiju. Svakako će biti lakše pripremiti hranu znajući ukus posjetitelja, jer iako je većina ljudi ljubitelji mesa, ima i onih koji su vegetarijanci, pa neće biti naodmet pripraviti i vegetarijanske plate.

Primjerice, za doručak se većinom nude topla jela, poput pečenih jaja ili omleta, uz određeni namaz (maslac, džem, pašteta), ali i mnoga peciva uz nareske i salame. Kao prilog se pije mlijeko, čaj, juice ili kava. Ručak je već raznolike ponude, od mesnih plata, pečenoga mesa i roštilja, te jela koja se jedu žlicom. Prilozi su raznovrsni, kao i salate. Neizostavna je i vegetarijanska plata za one koji nisu mesoljupci, uz priloge poput riže, tjestenine te krumpira.

Desert se većinom sastoji od domaćih kolača, gužvara, štrukli, pita, no u ponudi se mogu pronaći i voće, poput naranči, jabuka, krušaka te ananasa. Za večeru se prije konzumiranja hrane nudi žestoko piće, voćni i gazirani sokovi. Većinom večera sadrži topla jela, manjih ili većih zalogaja poput plodova mora, sireva i raznih narezaka.